top of page

We can help you!

Sadelutvärdering & Konsultation

För att få veta om sadeln passar både dig och din häst, så är en sadelutvärdering värt att satsa på. Det ger dig även hjälp på vägen att leta efter en ny sadel och kunskap om hur du själv kan kontrollera att sadeln passar. Sadelutvärdering kan göras oavsett ålder, modell och form på häst och på sadel. Utvärderingen följer det internationella systemet Saddlefit 4 Life.

Vi kan även hjälpa dig med att prova ut och kontrollera passform av bett, träns och täcken, då det inte alltid är sadeln som är problemet. 

Sadeljustering

Vi gör sadeljusteringar på plats av sadlar från Schleese och andra märken med Adaptree bom, som går att justera i en sadelpress. Vi utför även omstoppning och justering av stoppning på sadlar. 

Försäljning

Här hittar du sadlar och tillbehör från Schleese. Vi är även återförsäljare av Horse Health och tar in produkter från Acavallo och LeMieux. Vidare har vi även återförsäljaravtal med Barefoot och gör beställning på begäran.

Utbildning & föreläsning

Är du intresserad om Saddlefit 4 Life, dess principer, hur och varför sadelns passform är så viktig för hästen, men även varför det är viktigt att passa ryttaren? Kanske är ni en förening som vill få inspiration? Eller är ni några stycken i ett stall, som vill göra något tillsammans? 
Vi håller även kurser och utbildning i ämnet, där innehåll och längd på kurs eller föreläsning justeras efter intresse. 

We do services in Sweden, Finland and Åland!

bottom of page