Hoppsadlar

Alla sadlar från Schleese har justerbart järn, vilket kan ändras i både vinkel och vidd flera gånger om. Därtill är sadlarna speciellt utformade med den kvinnliga anatomin i beaktande. En sadel från Schleese är till för att passa både ryttaren och hästen, följer Saddlefit 4 Life's principer för både häst och ryttare samt verka för att undvika långsiktiga skador hos häst och ryttare orsakade av sadel som inte passar.

 

Sadlarna är av högsta kvalité i läder och Schleese eftersträvar att hålla högt kvalité i varje sadel som tillverkas. Sadlarna görs för hand och varje beställning av sadel är unik. Det är flertal valmöjligheter för varje sadel, tag därför kontakt med oss om du har frågor om utformning och vilken sadel som skulle passa just dig och din häst.

Merci
Merci

Hoppsadel som även är passlig för fälttävlan och som allround. Finns att få som singelkåpa och i kalvläder.

press to zoom
Merci XC
Merci XC

Hoppsadel som även är passlig för fälttävlan och som allround. Finns att få i kalvläder och flerfärgskombination.

press to zoom
Jeté
Jeté

Jeté är en exklusiv hoppsadel från Schleese. Kalvläder i högsta kvalité som standard! Dekor på kåpor och kan beställas i en, två och tre färger. Omtyckt hoppsadel som ger en stadig sits. även över höga hinder. Sätet är mera flatback än t.ex. Jive och HipHop.

press to zoom
HipHop
HipHop

Den nyaste hoppsadeln, med unik panel, som ger hästen mer frihet i bogarna vid hoppning och ger ryttaren en god komfort och balans. HipHop går att beställa med olika höjd på bakvalvet, och därmed anpassas efter önskemål.

press to zoom
Jive
Jive

Hoppsadel som även är omtyckt allroundsadel. Har lite djupare säte.

press to zoom
Jive XC
Jive XC

Liknande utförande som Jive, men denna är singelkåpa och knästöd utanpå. Passligt fälttävlans sadel, men även för den hoppryttare som vill ha mycket stöd för skänklar och nära kontakt med hästen.

press to zoom