Hoppsadlar

Alla sadlar från Schleese har justerbart järn, vilket kan ändras i både vinkel och vidd flera gånger om. Därtill är sadlarna speciellt utformade med den kvinnliga anatomin i beaktande. En sadel från Schleese är till för att passa både ryttaren och hästen, följer Saddlefit 4 Life's principer för både häst och ryttare samt verka för att undvika långsiktiga skador hos häst och ryttare orsakade av sadel som inte passar.

 

Sadlarna är av högsta kvalité i läder och Schleese eftersträvar att hålla högt kvalité i varje sadel som tillverkas. Sadlarna görs för hand och varje beställning av sadel är unik. Det är flertal valmöjligheter för varje sadel, tag därför kontakt med oss om du har frågor om utformning och vilken sadel som skulle passa just dig och din häst.

Merci
Hoppsadel som även är passlig för fälttävlan och som allround. Finns att få som singelkåpa och i kalvläder.
Merci XC
Hoppsadel som även är passlig för fälttävlan och som allround. Finns att få i kalvläder och flerfärgskombination.
Jeté
Jeté är en exklusiv hoppsadel från Schleese. Kalvläder i högsta kvalité som standard! Dekor på kåpor och kan beställas i en, två och tre färger. Omtyckt hoppsadel som ger en stadig sits. även över höga hinder. Sätet är mera flatback än t.ex. Jive och HipHop.
HipHop
Den nyaste hoppsadeln, med unik panel, som ger hästen mer frihet i bogarna vid hoppning och ger ryttaren en god komfort och balans. HipHop går att beställa med olika höjd på bakvalvet, och därmed anpassas efter önskemål.
Jive
Hoppsadel som även är omtyckt allroundsadel. Har lite djupare säte.
Jive XC
Liknande utförande som Jive, men denna är singelkåpa och knästöd utanpå. Passligt fälttävlans sadel, men även för den hoppryttare som vill ha mycket stöd för skänklar och nära kontakt med hästen.
Visa mer

© Sadelergonomi Åland created with Wix.com

Call us today

to book an evaluation
+358 (0)40 577 8132

+46 (0)76 908 2914

 

Address

Svartsmaravägen 781
AX-22310 Pålsböle
ÅLAND FINLAND

Socialize with us

  • facebook-square
  • RSS - Black Circle
  • youtube-square