Dressyr & Westernsadel

Alla sadlar från Schleese har justerbart järn, vilket kan ändras i både vinkel och vidd flera gånger om. Därtill är sadlarna speciellt utformade med den kvinnliga anatomin i beaktande. En sadel från Schleese är till för att passa både ryttaren och hästen, följer Saddlefit 4 Life's principer för både häst och ryttare samt verka för att undvika långsiktiga skador hos häst och ryttare orsakade av sadel som inte passar.

 

Sadlarna är av högsta kvalité i läder och Schleese eftersträvar att hålla högt kvalité i varje sadel som tillverkas. Sadlarna görs för hand och varje beställning av sadel är unik. Det är flertal valmöjligheter för varje sadel, tag därför kontakt med oss om du har frågor om utformning och vilken sadel som skulle passa just dig och din häst.

Bolero
Bolero är sadeln som passar både nybörjare och de som kräver lite mera i ridningen. Medium djupt säte med centrerad balanspunkt och högre bakvalv.
1/2 panel är standard och passar hästar med bred bröstkorg eller djupa "hålor" bakom bogblad.
Finns i färgerna svart, brun, karamell och kastanj.
Sits storlek: 16,5"-18"
Bubi
En trevlig dressyrsadel som är enkel i sitt utförande. Medium djupt säte, som sätter ryttaren i korrekt lodrät sits.
3/4 panel är standard på denna sadel, vilket gör att den passar de flesta hästarna. Bubi är en väldigt trevlig sadel och omtyckt av flera.
Flamenco
Denna sadel passar hästar med hög manke, som rids i högre klasser eller som är naturligt i uppförsbacke. Djupt säte och kan väljas med extra stoppning i sätet för extra support.
Flamenco finns i svart, brunt och karamell. Går att få både som enkelkåpa och dubbelkåpa samt tre olika lädertyper. Därtill går sadeln att anpassa helt individuellt vid beställning, så sadeln blir specifikt utformad efter dig och din häst samt dina önskemål och färg och form.
Kizomba
Dressyrsadel med 3/4-panel som är insydd som 1/2-panel, vilket ger hästen mer rörelsefrihet och passar även hästar med lite rundare rygg.
Kizomba har inte så djupt säte, vilket gör den rymlig och passar de flesta. Den går att beställa med olika bredd på midjan, för bästa optimala passform för ryttaren anatomi.
Mambo
Dressyrsadel med balanspunkten lite längre fram än centrerat. Medeldjupt, en aning flackare säte och bra stöd för ryttaren. En omtyckt sadel hos flera dressyrryttare på olika nivåer. Passar både för dressyrpass, ridtur i skog och mark men även till markarbete. Detta tack vare det rymliga sätet, där ryttaren inte blir låst i sisten.
Obrigado
Obrigado är Schleeses mest sålda sadel i USA och Kanada. Obrigado fäljer hästens rörelser omptimalt och är enda sadeln där ryttaren kan känna när hästen andas! Den är väldigt mjuk i sätet, som är djupt och ryttaren hamnar nära hästens balanspunkt och ger en nära kontakt till hästen. Finns att få både i enkelkåpa, som på bilden, samt dubbelkåpa.
Obrigado finns i flertal färger och färgkombinationer.
Pirat
Sadeln för hästar med kort rygg utan att behöva kompensera med sätet för ryttaren. Skön sadel som ger mycket rörelsefrihet för hästen. Pirat har ett djupt säte, där ryttaren hamnar mycket nära hästen och ger mycket bra stöd för ryttaren, även vid högre dressyrrörelser.
Pirat har den nya modellen av panel, vilket är 3/4-panel som sytts in till 1/2-panel. Detta ger hästen mycket god rörelsefrihet och passar de flesta hästar mycket bra.
Finns i färgerna svart och brun, som standard.
Rike
Singelkåpa med knästöd under. Ger en nära kontakt med hästen. Centrerat djupt säte, som ger nära kontakt med hästen.
3/4-panel med shoulder-relief, för extra rörelsefrihet i bogarna.
Tango
Tango har centrerad balanspunkt och medeldjupt säte. Sadeln är mest lämplig för kvinnor, då midjan i sätet är extra smalt. Det finns flera valmöjligheter vid beställning av sadel, så som färg, storlek och sömmar, allt för att göra den så individuellt anpassad som möjligt för dig och din häst.
Visa flera sadlar

© Sadelergonomi Åland created with Wix.com

Call us today

to book an evaluation
+358 (0)40 577 8132

+46 (0)76 908 2914

 

Address

Svartsmaravägen 781
AX-22310 Pålsböle
ÅLAND FINLAND

Socialize with us

  • facebook-square
  • RSS - Black Circle
  • youtube-square